Bezienswaardigheden Brugge

Bezienswaardigheden Brugge

Home » Bezienswaardigheden Brugge

Brugge werd in 2002 uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa. Dat is natuurlijk niet zonder reden, want Brugge staal vol met schitterende bezienswaardigheden. Voornamelijk in het centrum zijn veel historische bezienswaardigheden te bewonderen. Zeker als u een weekend of een midweek naar Brugge gaat, heeft u wellicht tijd te kort om alles te bezoeken. Lees daarom hier alles over bezienswaardigheden Brugge. Lees wat u absoluut niet mag missen tijdens uw bezoek.

Onze lieve vrouwekerk

onze lieve vrouwkerk brugge De onze lieve vrouwekerk Brugge is al sinds de 13e eeuw te bewonderen in het centrum van Brugge. De kerk is maar liefst 115 meter hoog en is daarmee het een na hoogste bakstenen gebouw ter wereld. Binnen de kerk zijn tal van mooie kunstwerken te bewonderen. De meest beroemde hiervan is het Madonna met Kind beeldwerk van Michelangelo. Een deel van de onze-lieve-vrouwekerk is gratis te bezoeken. Er is echter ook een museumgedeelte in de kerk, waar je voor moet betalen.

Brouwerij de halve maan

brouwerij de halve maan Bierbrouwerij de halve maan is een paradijs voor de echte bierliefhebbers. De bierbrouwerij, ook wel bekend als brouwerij Henri Maes, biedt iedere dag unieke rondleidingen aan door de brouwerij en het bijbehorende museum. Deze rondleidingen kunnen vooraf worden gereserveerd. In de halve maan worden onder andere de speciale Belgische bieren de Brugse zot en de Brugse Straffe Hendrik gebrouwen. Naast het drinken van biertje kan je hier ook terecht voor een heerlijke lunch.

Groeningemuseum

groeningemuseum Brugge staat natuurlijk al bekend om zijn kunstgeschiedenis. In de historische binnenstad zijn tal van mooie monumenten te bezichtigen. De kerst op de taart is hierbij het Groeningemuseum. Hier komt de gehele kunstgeschiedenis van Brugge bijeen. Het museum hangt namelijk vol met wereldberoemde schilderijen die gemaakt zijn tussen de 15e en de 19e eeuw. Het absolute hoogtepunt van het museum is de collectie van de Vlaamse primitieven. Dit betreft schilderijen van een groep schilders uit de 15e eeuw, waarvan Jan van Eyck de meest bekende is.

Belfort Brugge

belfort brugge Het Belfort van Brugge is een toren midden in het centrum. Gelegen aan de grote markt kun je vanuit deze toren een schitterend uitzicht verkrijgen over Brugge. Hiervoor moet je wel de 83-meter hoge trap beklimmen van maar liefst 336 treden. Je inspanningen zullen boven echter ruimschoots worden beloond met een adembenemend uitzicht over de stad. Binnen het Belfort bevindt zich ook nog de Beiaard. Dit is een enorm klokkenwerk van maar liefst 47 klokken dat zeker de moeite is om ook even bij stil te staan.

Basiliek van het heilige bloed

basiliek van het heilige bloed De basiliek van het heilige bloed is een dubbelkerk met opnieuw adembenemende kunstwerken. Een bezoek aan de kerk is gratis, maar voor het museum gedeelte moet je betalen. In  de basiliek van het heilige bloed bevindt zich de Heilige Bloedkapel. Deze trekt veel toeristen vanwege het verhaal dat hier achter zit. Dit is namelijk de enige Romaanse kapel die behouden is gebleven in West-Vlaanderen. En dat is nog niet alles, want in deze kapel is bovendien een relikwie van het Heilige Bloed te vinden. Dit relikwie wordt ieder jaar op Hemelvaartsdag met de Heilige Bloedprocessie rondgedragen door de straten van Brugge.

Lumina Domestica

lumina domestica Lumina Domestica is een lampenmuseum. In dit museum is de gehele geschiedenis van de binnenverlichting te zien. Van fakkels en vetlampen tot gloeilampen en LED-verlichting, het is allemaal te vinden in het lampenmuseum. Bezoekers van dit museum zien de grootste lampenverzameling ter wereld, van maar liefst 6000 lampen.

 

Brugge strand

brugge strand Indien je de drukte van de stad even zat bent, kun je altijd even tot rust komen op het prachtige strand van Brugge. Het strand is maar liefst 2 kilometer lang. Dit is eventueel te combineren met een bezoek aan de zeehaven van Brugge: Zeebrugge. Dit wordt regelmatig als aparte plaats gezien. Zeebrugge staat ook wel bekend als de hoofdstad van de vis.

Duvelorium

duvelorium Het Duvelorium is opnieuw een must see voor de bierliefhebber. Gelegen aan de grote markt is het de ideale locatie om even tot rust te komen in combinatie met een lekker Belgisch biertje. De naam doet het al vermoeden, want het café staat helemaal in het teken van het Belgische biermerk Duvel. Het is het enige Duvel-café ter wereld.

Op de hoogte blijven van de beste Brugge aanbiedingen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief: